dimecres, 20 de gener del 2016

FUNDACIÓ ALÍCIA

El passat 8 de gener, els alumnes de 4t d'ESO, van a anar d'excursió a la Fundació Alícia, una fundació situada a Sant Fruitós del Bages (Barcelona). És un centre d'investigació dedicat a la innovació tecnològica en cuina, en la millora dels hàbits alimentaris i en la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Amb l'objectiu de promoure la bona alimentació. 

A més a més d'investigar, també hi fan tallers per a les escoles. Nosaltres en vam fer dos. El primer taller consistia en fer dues receptes de cuina del segle XVIII, xocolata desfeta i pizza. Eren receptes diferents a les d'avui dia, ja que vam haver d'utilitzar els ingredients que tenien en aquella època. I el segon taller va consistir en conèixer i fer experiments amb àcids, bases o àlcalis, i menjar. Primer vam mesurar l'acidesa d'alguns líquids i després vam veure què passa si barregem un àcid o una base amb mongetes verdes. 

Us deixem unes fotos de la nostra visita i des d'aquí us animem a visitar la Fundació Alícia, un lloc molt interessant!