dijous, 10 de març del 2016

JORNADA DE LES CIÈNCIES SOCIALS CURS 2015-2016

El passat divendres 6 de març, és van portar a terme una sèrie d'activitats a l’ institut Thos i Codina relacionades amb les ciències socials amb l'objectiu de conscienciar-nos sobre la situació en que és troben avui en dia els refugiats a Europa. 

Hi van participar 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO i cada curs tenia una tasca a complir. Una d'aquestes activitats consistia en constituïr 6 grups i  dibuixar un mapa d'Europa cadascun. Tot seguit en aquests mapes vam penjar-hi les notícies que anteriorment havíem seleccionat i imprès  referent als refugiats i les vam situar al seu lloc corresponent en el continent europeu. Així vam visualitzar el lloc més o menys exacte on es troben els refugiats a Europa.


A banda d'aquesta activitat també hi van haver xerrades on ens van explicar la vida dels refugiats, com és protegeixen del fred, que mengen, quantes famílies han hagut de fugir de casa seva, on dormen i fins i tot van plantar una tenda  de campanya real al pati on només els refugiats més afortunats hi tenien accés i altres dades i estadístiques que ens van ajudar a visualitzar la grandiositat de la situació.


Juntament amb altres activitats vam aprendre una mica més sobre la vida dels refugiats amb dades estadístiques que ens van ajudar a tenir una idea més sòlida de la seva situació, les seves mancances, la seva situació... També vam ser una mica més conscients de lo difícil que és aixecar-se cada dia per continuar fent camí cap a un país que ni tant sols es el teu, que potser t'acolliran, però que potser no i la duresa de veure com el teu país en el qual has nascut ara és tant sols un record que només tú pots retenir al teu cap.  Veure com s'ha convertit en una muntanya de runes i pols per culpa de l’horror d'una guerra que t'ha portat a perdre-ho tot.