dilluns, 23 de gener del 2017

JORNADA SOLIDÀRIA

La Jornada Solidària del 21 de desembre del 2016 

Un any més, a l’Institut Thos i Codina hem celebrat la Jornada Solidària. Aquesta és la novena jornada que organitzem, i amb aquesta pretenem potenciar els diferents valors humans i fomentar la sensibilitat i responsabilitat social entre tots els membres de la comunitat educativa. Com a novetat, d’entre totes les activitats que hem portat a terme amb molt d’èxit, volem destacar les que van realitzar els alumnes de 1r ESO i 3r ESO dins del Programa de Tutoria Entre Iguals, un programa de convivència per a prevenció de la violència i l’assetjament escolar. 





L’oferta d’activitats ha sigut molt variada. S’han organitzat curses per recaptar diners, conferències amb la presència de testimonis reals, documentals, conferències i, fins i tot, una gimcana, a fi de conscienciar l’alumnat sobre la difícil situació en la qual es troben moltes persones. També hi ha tingut cabuda la venda de l’esmorzar solidari, fet pels propis alumnes, amb motiu d’ajudar a les famílies més necessitades. 



Per últim, afegir que durant tota la jornada s’han recollit aliments amb el mateix propòsit. Cal esmentar que la Jornada no la podríem haver organitzat sense l’ajuda i col·laboració dels alumnes d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius, professorat i tota la comunitat educativa i, sobretot, sense la participació per part de diverses ONGs, com ara Càritas Mataró, Save The Children, La Marató de TV3, ACNUR, Energia Justa ABD, i moltes més. En definitiva, l’objectiu no ha estat només ajudar, sinó també conèixer de més a prop situacions tan delicades que pateixen moltes persones i que són mereixedores de viure un món millor. 

Escrit per Eva V. i Blai A. 
Alumnes de 2n Batxillerat