dimarts, 22 de desembre del 2015

VIII JORNADA SOLIDÀRIA (ACTIVITATS)

El passat dilluns 21,va ser la Jornada solitària al institut Thos i Codina. Entre moltes activitats es van fer xerrades,exposicións,jocs i la cursa solidària. Els de 1er d’ESO fan fer Jocs  cooperatius,una exposició al Gimnás,ales de solidaritat,xerrada Espais Joves i la cursa.
2n d’ESO,va tenir en el seu calendari:documental ‘’Camino a la escuela’’,exposició Gimnás,ales de solidaritat,xerrada MPDL,Masculinitat i cursa.
A continuació l’explicació de les xerrades i activitats:

-Xerrada MPDL Masculinitat

Aquesta activitat,realitzada només per als de segón va consistir en explicar el que els atreïa de les persones. Si una persona els semblaba atractiva,segons el seu comportament t’atreïa o no. Després els representants de l’entitat van repartir revistes entre els grups que van formar els oïents i els van demanar que hi retallesin a les persones que els semblaven boniques, que després les enganxesin en una cartulina i que a sota amb un rotulador hi escrivésin que els hi semblava a primera vista. Tots van acordar que segons la primera impresió,pots canviar la forma de la que veus a una persona. Per acabar,van posar un trailer sobre una parella com tracta a l’altre i com una tercera persona li planta cara.

-Xerrada Espais Joves

Activitat realitzada exclusivament per als de primer curs,va consistir en explicar en que consistien els espais joves que hi disposem a Mataró. Els representants van explicar que els espais joves són centres d’intervenció socioeducativa on es treballen valors,habilitats socials per a joves de 12 a 25 anys afegint tot un seguit d’activitats lúdiques i culturals. Alguns espectadors de la xerrada,habien asistit o asistien a aquests espais.

-Activitat ales de solidaritat

Activitat realitzada per tots els alumnes de l’ESO,feta a la façana de l’entrada,d’un quart d’hora. Consistia en agafar unes plantilles(a escollir color)i retallarles per on s’indicava. Tot seguit una vegada s’ha acabat,enganxarles per les marques de les pestanyes i si tot s’ha fet bé,surtiría un ocell. Algunes de les persones que hi van acabar l’ocell el van donar per l’arbre de Nadal que hi ha al vestíbul de l’entrada a l’edifici principal.

-Documental ‘Camino a la escuela’


Documental sobre el que passen molts nens per anar a l’escola. Situacions perilloses que posen els pèls de punta. Vist per els alumnes de segón. Documenta d’1h i 15min. Els seus protagonistes són tres nois i una noia de diferents llocs que lliuten per anar a l’escola. Els seus noms són: Samuel(Índia),Carlitos(Argentina),Jackson(Kenia) i Zahira(Marroc). Com van dir a la L’exposició del Gimnàs,aquesta gent ha de passar per molts més perills per estudiar que nosaltres,i en canvi nosaltres no ho aprofitem tant com ells.